martes, 20 de abril de 2010

Se che entra a fame no Courel ...

A gastronomía das terras do Courel é moi rica e variada, pero, ao mesmo tempo é sinxela e natural. Tanto nas casas de turismo rural como nos restaurantes, e nas casas particulares podemos encontrar todos aqueles produtos relacionados con derivados do porco (chourizo, xamón, salchichón, lacón, touciño,...), excelentes carnes de gando vacún, cabrito, cordeiro, caza maior (xabarín e corzo). Tamén destacan a excelente calidade das verduras (“os grelos”, verzas) e o pan feito con trigo colleitado na zona. No outono todo se pode comer con castañas do Courel, que a pesar de ter un tamaño inferior ás das que se poden atopar noutras zonas, o seu sabor é moi superior. Pódense comer cocidas ou asadas (é o tradicional magosto que anualmente se celebra no mes de novembro, alternativamente en Seoane- anos impares- e Folgoso- anos pares-). Os postres do Courel tamén se derivan de productos naturais da zona, tales coma “as filloas con mel”, o roscón (faise con fariña de trigo e ovos das galiñas da casa), o que lle dá un sabor moi especial. Tamén son moi importantes os postres derivados das castañas, como a tarta de castaña.

Se sodes golosos, podedes consultar estas páxinas:

Que vos aproveite!!! E esperamos comentarios que sigan facéndonos a boca auga.
Autoras: Mª del Carmen Calvo Gómez, Andrea Castro Valero, Sonia Durán Sierra e Ada Yanes Penabad.

No hay comentarios: